Over de stichting

Onze stichting Apeldoorn voor Oekraïne houdt zich bezig met het beheer van de website apeldoornhelp.nl. Deze website richt zich op de informatiebehoefte van (Oekraïense) vluchtelingen en hun gastgezinnen. Dit doen we door het aanbieden van twee categorieën informatie:

  1. Praktische informatie over het wonen in Nederland en met name in Apeldoorn. Hierbij kan worden gedacht aan een soort Apeldoorns Orakel, maar dan voor vluchtelingen.
  2. Nieuws en actualiteiten die relevant zijn voor (Oekraïense) vluchtelingen.

Tot slot bestaat een voornemen om het platform geschikt te maken om Oekraïense gasten die werk zoeken, in contact te brengen met Apeldoornse bedrijven.

Wie zijn wij?

Als sociaal betrokken Apeldoornse ondernemers willen wij met anderen de handen ineen slaan om iets voor de slachtoffers van de afschuwelijke situatie en de humanitaire ramp in Oekraïne. We kunnen het leed van de vluchtelingen niet verzachten. Wat we met onze gezamenlijke inspanning en als Apeldoornse gemeenschap wel kunnen is de vluchtelingen warmhartig te ontvangen en zoveel mogelijk steun te bieden.

Jaap Fluit (secretaris)
Dick Braakhekke (penningmeester)
Frans Wehkamp (voorzitter)

Achtergrond van dit initiatief

Frans heeft begin maart een Oekraïns gezin opgehaald uit Polen en in Apeldoorn woonruimte voor hen gevonden. Tijdens zijn reis ontmoette hij een club Amstelveense ondernemers die een grote groep vluchtelingen ophaalde waarvoor zij woonruimte in ons land hadden geregeld. Dat bracht hem op de gedachte: Wat Amstelveen kan, kunnen wij in Apeldoorn ook!

We hebben een stichting opgericht: Apeldoorn voor Oekraine. De stichting werkt nauw samen met de gemeente Apeldoorn. Ook zijn we in gesprek met ondernemersorganisaties VNO NCW, MKB Nederland en de Bedrijvenkring Apeldoorn. Samen vormen we een collectief: Stichting Apeldoorn voor Oekraïne.