Onderdak

Bent u in contact met iemand uit Oekraïne die geen slaapplek heeft en dus op dit moment noodopvang nodig heeft? Neem dan contact op met:

Gemeente Apeldoorn
Tijdens kantooruren: telefoonnummer 14 055
E-mail: gemeente@apeldoorn.nl

Rode Kruis
Buiten kantooruren en in het weekend:
Via telefoon & WhatsApp 06-48158053

  • Particuliere opvang (zoals gastgezinnen)
    • Aangemeld bij de gemeente
      Als u zich bij de gemeente Apeldoorn heeft opgegeven omdat u vluchtelingen uit Oekraïne in huis wilde nemen, dan heeft Pactum contact met u opgenomen. De gemeente heeft Pactum gevraagd de potentiële gastgezinnen en de aangeboden woonruimte te screenen. Ook voert een medewerker van Pactum intakegesprekken met de Oekraïense vluchtelingen. Zijn er Oekraïense vluchtelingen bij u komen wonen? Dan is er na 10 weken een evaluatiemoment om te kijken of u samen verder wilt of dat de plaatsing wordt beëindigd.Met deze werkwijze denkt de gemeente dat er contacten kunnen ontstaan die ook kansrijke zijn voor een langere tijd.
    • Aangemeld bij Takecarebnb
      Heeft u zich als gastgezin aangemeld bij Takecarebnb? Dan heeft de screening door Takecarebnb mogelijk al plaats gevonden. Omdat de gemeente met Pactum samenwerkt krijgt u geen gasten. U kunt zich alsnog melden bij de gemeente via oekraïne@apeldoorn.nl , zodat Pactum een afspraak met u kan maken voor een intake. Let op, dit geldt alleen als u zich al hebt aangemeld bij Takecarebnb.
    • Opvangplekken voor 4 of meer vluchtelingen
      Op dit moment zijn er in Apeldoorn meer dan voldoende gastgezinnen die 1 á 2 vluchtelingen op kunnen vangen in hun eigen huis. We zien wel dat er behoefte is aan particuliere opvangplekken voor 4 of meer vluchtelingen. Heeft u de mogelijkheid om 4 of meer vluchtelingen op te vangen, dan kunt u zich melden bij de gemeente via oekraine@apeldoorn.nl.
  • Veiligheid
    • Ik voel mij niet veilig bij mijn gasthuishouden
      Ben je in onmiddellijk gevaar? Bel dan 112. Als je je niet veilig voelt bij je gasthuishouden kun je contact opnemen met een hulporganisatie. Op de pagina van Veiligheid kun je de passende hulporganisatie vinden voor je situatie. Zij bieden hulpverlening, informatie, bemiddeling en meer. Bij twijfel kan je altijd contact opnemen met de hulplijn van Veilig Thuis via 0800-2000. Daarnaast kan je je altijd melden bij de gemeentelijke opvang wanneer je niet langer bij je gasthuishouden wil verblijven.