Voedsel & Kleding

Voedsel, kleding of andere spullen nodig? Deze plekken en organisaties in Nederland kunnen je verder helpen.

 • Belangrijke informatie

  Organisaties

  In Apeldoorn zijn er veel mogelijkheden om voedsel en kleding te verkrijgen. Zo kunnen vluchtelingen voor de belangrijkste levensmiddelen bij verschillende organisaties terecht, waaronder de Voedselbank. Voor alle informatie en initiatieven kun je kijken onder de kopjes Voedsel en Kleding en overige goederen.

  Drinkwater

  In heel Nederland is het water uit de kraan gezuiverd en dus absoluut veilig om te drinken.

 • Voedsel

  Voedselbank

  In verschillende gemeenten deelt Voedselbank Nederland voedselpakketten uit aan vluchtelingen uit Oekraïne. Voor vragen kun je het beste contact opnemen met de Voedselbank in Apeldoorn.

  Supermarkten

  De grootste supermarktketens in Apeldoorn voor de dagelijkse boodschappen, met vestigingen door het hele land, zijn: Albert Heijn, Jumbo, Aldi, SPAR, Lidl, Coop, PLUS, Dirk, DekaMarkt en Deen. In Apeldoorn is ook een Poolse supermarkt. Die vind je hier.

 • Kleding en overige goederen

  Kledingbank

  De Kledingbank is een organisatie die herbruikbare kleding/schoeisel en linnengoed doorgeeft aan mensen die het hard nodig hebben, maar dit niet (meer) kunnen betalen. Hier vind je de kledingbank in Apeldoorn.

  Stichting Whoe

  De Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa is een groep vrijwilligers, die zich het lot van kinderen en ouderen in Oost-Europa aantrekt. De werkgroep is gevestigd in Apeldoorn. Indien u kleding nodig heeft, kunt u zich daar melden, na het maken van een afspraak.

  Kringloopwinkel

  In een kringloopwinkel vind je goedkope spullen en tweedehands kleding. Via de link vind je de Kringloopwinkel in Apeldoorn.

  Online marktplaatsen

  Via verschillende websites kan je goedkoop of zelfs gratis spullen vinden. Marktplaats is een landelijke website waarop je in contact kunt komen met mensen in jouw buurt die tweedehandspullen (denk aan fietsen, mobieltjes, kleding of meubels) verkopen of gratis weggeven. Ook op Facebook kan je in contact komen met mensen die spullen goedkoop of gratis wegdoen. Dit kan via Facebook Marketplace. Daarnaast zijn er veel Facebookgroepen waar leden spullen verkopen of gratis weggeven. Dit zijn vaak regionale initiatieven.

  Facebookgroep Oekraïne vluchtelingen NL

  Deze Facebookgroep is bedoeld om vluchtelingen uit Oekraïne in contact te brengen met Nederlanders die willen helpen. Dit kan gaan om elke manier van helpen. Denk aan spullen doneren, vrijwilligerswerk doen en andere initiatieven.